19
ינו

Work-Life-Balance

Work-Life-Balance – אני עובדת כמו אתון

מנהלים ועובדים מספרים: "אין לי זמן", "אני עובדת כמו חמור" (ואל תתקן אותה כמו אתון, זה מסוכן בשלב הזה), "אני לא נושמת", "לא אכלתי היום מרוב לחץ".

מעייף.

מנהלים! זה הזמן שלכם להתפקד. רווחיות העסק שלכם תלויה באיזון שאתם מייצרים לעובדים שלכם בניהול מאוזן של החיים שלהם בין בית לעבודה.

עובד מאוזן הוא עובד יצירתי יותר, שמח יותר, פרודוקטיבי יותר – ואתם תרוויחו יותר.

בריאותו ההוליסטית של העובד (הפיזית, הנפשית והפיננסית) מהווה כעת יותר מתמיד מדד מרכזי בידי ארגונים וחברות לחוש ולעקוב אחר מצב רווחת העובדים, כמו גם לנבא ביצועים מקצועיים ושימור הון אנושי. 

אז מה עליכם המנהלים לעשות?

  1. לייצר הגדרות תפקיד ברורות וריאליות לכל עובד.
  2. החוכמה במינון – מחקרים מראים כי  לחץ (stress mindset) הינו סובייקטיבי וכי ניתן להרגיל את המוח ולראותו כלחץ חיובי. נבדקים שחשבו על לחץ כדבר חיובי נטו לפחות שחיקה, פחות דיכאון, חוו פחות סימפטומים פסיכוסומטיים והעבודה שלהם לא נפגעה כתוצאה מהעומס. אבל! החוכמה של המנהל היא לוודא כי העומס שמופנה כלפי העובד (ואגב, גם כלפי עצמו כמנהל) הינו ריאלי ולא ממוטט.
  3. שיחות אישיות – פ.א קבוע עם העובדים. תכירו אותם לעומק ותקשיבו למה שהם מספרים. כל אחד רוצה להיות בעל הכרה, בייחוד עתה עם ריבוי הטלנטים והתחלופה הגבוהה, שכן הנגישות למעסיקים אחרים ולמתחרים קלה מתמיד.
  4. "שיטת הלופר" לניהול זמן בישיבות – שעון החול (zandloper בהולנדית) מתהפך ורשות הדיבור ניתנת בהתאם. אין לתת זמן דיבור בלתי מוגבל ועל כל עובד להגיע מוכן לישיבה וממוקד. על ניהול ישיבות במאמרנו – "זו ישיבת צוות, לא פודקאסט".
  5. שבוע עבודה מקוצר / עבודה מהבית – אלו אינם טרנדים וביכולתם לשנות פלאים את היעילות בעבודה, את תהליכי המדידה, ניטור ושיפור ביצועי עובדים וצוותים.
  6. הפוגה מהעבודה – לכל עובד! לכל מנהל! מגיע אחה"צ פנוי. נטו פניות למשפחה, לחברים, לתחביבים, למחויבויות אחרות – רק לא עבודה.
  7. תכנית בריאות ארגונית – אנחנו יושבים יותר. נקודה. על הארגון לייצר לעובד מסגרת להפוגה בריאה – תזוזה ומתיחות בזמן העבודה (מהבית או מהמשרד).

ביכולתם של שבעת הדגשים הללו לעשות שינוי גדול. האתגר בבנייה ובהטמעה שלהם – אנחנו בהפוגהTEAM אתכם בתהליך.